De juiste schoenverzorging voor de winter

van Kennel & Schmenger
0 commentaar 5,5K standpunten

De winter is zo'n mooi seizoen! Maar als het om schoenen gaat, heeft de winter ook zijn nadelen met sneeuw, strooizout, hagel en modder. De juiste verzorging is cruciaal, want dat beschermt je schoenen zodat je er nog lang van kunt genieten.

De algemene regel voor nieuwe schoenen of schoenen die lange tijd niet gedragen zijn, is om ze in te spuiten met een waterdichtmakende spray voordat je ze voor het eerst draagt. Natheid en vuil behoren tot de grootste gevaren voor schoenen, omdat ze vlekken achterlaten en het materiaal aantasten.

Waterdicht maken creëert een beschermende laag op je schoenen. Als je je schoenen hebt schoongemaakt nadat je ze hebt gedragen, kun je ze het beste elke drie tot vier dagen opnieuw inspuiten voor blijvende bescherming.

Maak je schoenen na het lopen door sneeuw of regen eerst schoon met een vochtige spons, anders riskeer je de vorming van sneeuw- en zoutranden.

Plaats doordrenkte schoenen niet voor of op de radiator, want dit kan scheurtjes veroorzaken en het materiaal beschadigen. Je kunt ze het beste ophangen of schuin neerzetten om bij kamertemperatuur te drogen, waarbij je de binnenzool verwijdert en apart droogt. Gebruik bij voorkeur een schoenspanner om de vorm van de schoen te behouden.

Als het vuil al is opgedroogd, gebruik dan een schoenborstel die bij het materiaal past. Als de schoenen schoongemaakt en gedroogd zijn, hebben ze nog een schoenverzorging (crème) nodig die bij het schoenmateriaal past om het materiaal weer soepel te maken.

Het is aan te raden om minstens 2 paar winterschoenen af te wisselen, omdat het altijd goed is om de schoen genoeg tijd te geven om te luchten en te drogen.
De prachtige selectie aan stijlen bij Kennel & Schmenger biedt je hier veel opties, zodat het niet bij een paar blijft 😉.

Misschien wilt u ook

Laat een reactie achter

* Door dit formulier te gebruiken geeft u toestemming voor de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

nl_NLDutch